Ragdoll er en katterase med opprinnelse fra USA. I Los Angeles på 1960 tallet ble det født

en hunnkatt av katterasen tyrkisk angora og denne ble krysset med en birma liknende

hannkatt. Kullet fra disse to rasene vekket stor interesse og det ble startet intensiv innavl.

På denne måten ble Ragdollen skapt. Historien til navnet er ganske morsomt, grunnen til at den heter Ragdoll er måten den slapper av på, de mente at den ble slapp som en filledukke – Ragdoll. Den ble godkjent allerede i 1965 i USA og sendt til Storbritannia i 1969, men ble ikke godkjent der før 1987.

Ragdoll rasen har et meget rolig og føyelig temperament, den er svært sjarmerende og blir

derfor den perfekte følgesvenn. Den er meget tilpasningsdyktig både til mennesker, hunder og andrekatter. Ragdoll er sosial, hengiven og kjærlig. Dette kan være den perfekte leilighets katt.

Dette er en stor til mellom stor katt, med en stor, bred og vell utviklet brystkasse. Kraftig

benbygning. Hode er halvlangt med brede kinn, issen er flat og den har en vell utviklet hake. Ørene er middelstore med god avstand og med avrundede tupper. Øynene er store, ovale og lett vinklede. Nakken er kort men kraftig og bena er halvlange med lengre bak ben enn fram ben. Denne katten er ikke fullvoksen før den er i tre fire års alderen.

Pelsen til denne katterasen er halvlang, myk og silkeaktig. Pelsen ligger normalt flatt, men skiver seg når katten beveger seg. Denne katten trenger regelmessig stell.